Låt oss hyra ut din båt

Intäkterna från uthyrningen täcker normalt dina fasta kostnaderna för båten och ger oftast ett överskott också. Att få båten uthyrd 5-7 veckor per säsong är inga konstigheter. Efterfrågade båtmodeller, som segelbåtar runt 35 fot, kan bli mer också.

Låt oss förmedla uthyrningen så tar vi hand om allt praktiskt och administrativt.

Vi tar hand om:
✓ all annonsering
✓ avtalsskrivning med kunden
✓ administrering av betalningar och bokningsschema
✓ visning och genomgång av båten vid utlämning
✓ kontroll och besiktning av båten efter uthyrd period
✓ vi dyker och fotograferar botten mellan varje uthyrning

Uthyrning redovisas löpande till dig och du får pengarna insatta på kontot utan bekymmer.


Kontrollerade båtar

Båtarna vi hyr ut måste vara fräscha och hyfsat moderna. Det är viktigt att båt, motor och all utrustning fungerar väl.
Vi kontrollerar din båt och dess utrustning tillsammans. Behöver något kompletteras eller åtgärdas så hjälper vi gärna till med det.

Båten måste också vara försäkrad för skada och ansvar och försäkringsvillkoren ska tillåta uthyrning. Vi samarbete med försäkringsbolaget Pantaenius då de har bästa villkoren vid uthyrning. Vi hjälper dig gärna med offert för din båt!

För vår tjänst tar vi en förmedlingsprovision om 35% av hyresbeloppet (dock minst 5000kr/vecka). För att förmedla din båt ska den ligga vid vår brygga i Gustavsbergs hamn. Bryggplatsen kostar 2000kr per bryggmeter per säsong. Beloppen är inklusive moms.

Hyresersättningen är en skattepliktig kapitalinkomst. Du får bara göra avdrag för sådana utgifter som direkt hör ihop med uthyrningen, exempelvis för förmedlingsavgiften och för tilläggsförsäkring som du måste ha vid uthyrning. Du får däremot inte göra avdrag för utgifter som är normalt betingade av innehavet av tillgången. Överskottet av uthyrningen redovisar du i inkomstdeklarationen vid Kapital.


Fullservice med uthyrning

Låt oss ta hand om sjösättning, upptagning, vintertäckning och konservering, etc. Vi har nära samarbete med ett båtvarv och kan där erbjuda vinterplats och servicejobb till förmånliga priser.

Läs mer om detta under Yacht Partner.